21 Aug

Cursa Simonei Halep


UPDATE 9.06.2018

S-a implinit! Atat! Multumim, Simona! Pentru tine, si pentru toate lectiile pe care ni le-ai livrat!

——–

UPDATE 7.10.2017

 

———–

20.08.2017

Ma uit la finala din acest august 2017 in care Simona e la un blocaj mental de 5 puncte de coroana numarului 1 mondial. Joaca cu Muguruza, care e la aproape jumatate din capacitate. Rupe racheta de tenis aproape si mai are putin pana incepe sa urle. Si nu poate trece de blocaj. Pur si simplu se bate singura.

Si stau sa ma gandesc la cursa asta mentala infernala. E nascuta in Balanta, dar Simona parca e Scorpion. Nu stiu ce a facut in alte vieti, zic, dar sa fii la 5 puncte de izbavire, si sa nu reusesti, e o provocare de scorpion, adica de ceva de genul pasarii phoenix. Si totusi, adevarul pe toti ne va elibera, inclusiv pe Simona.

Ce inseamna asta? Ca nimic nu e mai devreme sau mai tarziu. Este cum trebuie sa se intample si cand trebuie sa se intample.
Asa e tot timpul. Pana cand lucrurile nu sunt in armonie, pana nu se creeaza sincronicitatea, lucrurile nu vin.
Ma uit la Ostapenko, fata care a fost in locul Muguruzei la Paris (adica a beneficiat de blocajul mental al SImonei), si a castigat Rolland Garros in locul lui Halep. Nu a ajuns mai departe de turul 3 in nici un turneu la care a participat pana acum. Cat de devreme a castigat Open-ul parizian. Atat de nepregatita de echilibru…

Simona este in noaptea intunecata a mintii si sufletului acum. Dar aceste lucruri ii fac pe oameni sa se elibereze si sa isi aminteasca cine sunt. Sa invatam de la Simona, pentru ca si noi avem nevoie de blocajele noastre pentru a ajunge la vorba eterna: Si ADEVARUL te va elibera.
Ce e adevarul? Este acea stare care te face sa te simti usor, linistit, in pace. Acea stare care iti spune ca te-ai gasit, ca te-ai regasit.

Sigur, liberul arbitru e esential. Adica: alegerile noastre personale ne dau viteza sau ne intarzie. In primul caz, Simona va ajunge la anul la Roland Garros cu numarul 1 in buzunar si cu un Grand Slam castigat. In al doilea caz, liberul arbitru o va face sa intarzie. Asa cum mi-a spus o prietena acum o saptamana: “am obosit de atata timp cat nu mai sunt eu.” Pentru ca, din pacate, daca alergam departe de sinele nostru interior, de cine suntem cu adevarat, obosim.

Multumesc din suflet, Simona Halep, pentru ceea ce ne oferi, pentru demnitatea cu care ne arati drumul catre libertatea interioare. Fie sa arati in urmatorul an ca in poza asta, nu cea de mai sus.

 

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *