18 Oct

A te trada pe tine insuti/insati

De multe ori am apreciat la cultura occidentala ca reuseste sa puna in cuvinte lucruri abstracte in asa fel incat toti sa poata intelege. Asta inseamna sa maiestresti cuvintele… iar Oprah e unul din cele mai exponentiale exemple.

Avem mai jos o definitie incredibil de clara asupra a ceea ce inseamna tradarea suprema fata de tine.
Am atasat transcriptul discutiei dintre Oprah si Caroline Myss, diagnostician intuitiv si scriitoare recunoscuta, autoarea multor carti printre care si Anatomia Spiritului (o gasiti aici http://www.edituracarteadaath.ro/anatomia-spiritului)

 

 

Oprah Winfrey: Cand stii ca esti pe drumul tau? Ce vis ti se potriveste, care e barbatul tau, ce job ti se potriveste?
Caroline Myss: Stii cand esti pe drumul tau, aici e smecheria… Stii cand esti pe drumul tau cand nu esti in situatia de a te trada pe tine insuti/insati. Pana aici. Nu te pui in pozitia cand simti ca trebuie sa iti negociezi integritatea ta, care este un act de tradare. Cand simti ca iti tradezi inima, intuitia, care este deasemenea un act de tradare. Trebuie sa te simti bine in pielea ta. Esti cum trebuie sa fii.
Oprah Winfrey: Am inteles. E ca si cum ai fii intr-o slujba si desi esti talentat, oamenii nu te platesc la adevarata valoare, vii la munca in fiecare zi simtindu-te ca nu esti respectat pentru ceea ce faci, sau ca seful e arogant cu tine sau nu il intereseaza deloc de persoana ta, sau oricare din alte situatii care ar putea aparea aici. Totul e foarte greu pentru tine.
In schimb, cand ai mai mult respect pentru tine, te pui pe tine intr-o pozitie cand simti ca ai o valoare si totul se transforma. Si stii…
Caroline Myss: Stii. Pentru ca atunci nu mai pierzi din puterea personala, emotionala, sufleteasca. Ai o claritate mare, nu mai esti confuz, poti fi obosit, dar nu mai mai simt supt de energie dupa o zi de munca, nu ma mai simt ca si cum mi-as pierde energia vitala.
Oprah Winfrey: Nu mai simti ca te pierzi pe tine, ca te vinzi pe tine, multi oameni spun “M-am pierdut de tot pe mine…”
Caroline Myss: De ce simti asta? Pentru ca oamenii se tradeaza pe ei insisi intr-un fel sau altul.
Oprah Winfrey: Stiu o multime de prieteni, am intervievat o multime de oameni, majoritatea vorbesc despre lupta de a mentine o relatie, ca e munca sa fii intr-o relatie. Care e diferenta aici intre a te trada pe tine si a face compromisuri? Pentru ca se fac compromisuri pe drumul unei relatii.
Caroline Myss: Compromisul este un efort de vointa, o decizie lipsita de iubire sa mai lasi de la tine cate putin. Dar niciodata nu o sa simti ca te-ai tradat pe tine cand faci un compromis, ca ti-ai pus singur otrava in gura.
Oprah Winfrey: Cu asta ne intoarcem inapoi exact la ce ai spus putin mai inainte, in momentul in care ai spus ca orice alegere o sa iti creasca energia, vibratia sufleteasca sau o sa ti-o scada.
Deci, poti ajunge la punctul cand esti epuizat energetic atat de tare incat realizezi ca te tradezi pe tine insuti/insati.
Caroline Myss: Si in multe cazuri unii isi spun in interiorul lor: “As vrea sa ies din situatia asta, dar imi este prea frica sa imi port singur/singura de grija, deci o sa ma mint despre cat de fericita sunt in casnicia asta.” Dar, in acelasi timp, tradezi tot ce e in inima ta, tradezi totul.
Cand ei ma intreaba: “Oare sunt eu pe drumul cel bun?” uite care e adevarul: “Esti pe drumul cel bun, doar ca nu il administrezi prea bine acum.”
Oprah Winfrey: Nu esti niciodata pe drumul gresit?!
Caroline Myss: Nu. Niciodata. Doar ca nu il administrezi corect. Iei decizii care te ranesc, iti fac rau, de aici e asa de dureros. Faci alegeri care nu sunt intelepte si in armonie cu tine cel adevarat din interiorul tau, si intuitia incearca sa iti spuna…
Oprah Winfrey: Deci tu faci alegeri care nu sunt intelepte, iar alegerile astea au inclus si drumul pe care esti acum…
Caroline Myss: Din punctul de vedere al administrarii deciziilor si asta te raneste. Iar in conditiile in care drumul vietii incepe sa te raneasca, sa it faca rau, ar trebui sa te opresti putin, sa te dai un pas inapoi si poate sa concluzionezi: “poate am luat-o pe ocolite…”.
Oprah Winfrey: Stii… tocmai am avut un AHA moment ascultandu-te… Iubesc cand mi se intampla asta. De multe ori m-am gandit ca am fost tradata de un membru al familiei mele in trecut, si asta mi-a venit ca ai folosit cuvantul tradare. Atunci am tras concluzia ca nu se poate mai rau decat de a fi tradat de cineva la care tii foarte mult.
Dar ascultandu-te astazi, cred ca nimic nu e mai rau comparativ cu a te trada pe tine. Cea mai inalta tradare este sa te tradezi pe tine insuti/insati…
Caroline Myss: Ai dreptate.

Leave A Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *