CE ESTE MASTERMIND

Programele Shaperoom contribuie la mediul de afaceri mici și Scale-Up prin acțiuni care aduc Responsabilitate, Autenticitate și Cooperare în comportamentul fondatorilor de afaceri.

Un grup Mastermind Shaperoom presupune 5-7 fondatori de afaceri mici sau Scale-Up, plus un antrenor și un facilitator. Ei se întâlnesc pe parcursul unui an de zile de 12 ori, la o distanță de 4 săptămâni între întâlniri.

Fiecare fondator vine cu pregătirea lui și cu problemele lui spre a fi dezbătute. Fiecare fondator va schimba rolul în timpul întâlnirilor: vor fi momente când va cere feed-back și soluții la situațiile din afacerea personală, dar și momente când va oferi la rândul lui soluții celorlalți colegi din Mastermind.

Unul din cele mai importante beneficii dovedite ale grupului Shaperoom este creșterea responsabilității față de grup, pentru că la fiecare următoare întâlnire fondatorii vor veni cu feed-back la rezultatele acțiunilor asumate la ultima întâlnire.

 

O ALIANȚĂ BAZATĂ PE ÎNCREDERE ȘI COOPERARE

Pentru a avea succes în ceea ce ne propunem, trebuie sa fim atenți la patru aspecte: 1. Claritatea scopurilor noastre și a provocărilor noastre 2. Avem nevoie de un plan de acțiune bine detaliat 3. Avem nevoie de acțiune perseverentă si consistentă 4. Suportul constant al altora pentru a rezolva situații și a menține ritmul afacerii. Nimeni nu trăiește suficient să învețe tot ce are nevoie. Ca să înaintăm în orice ne propunem, trebuie să găsim mediul potrivit, cu oamenii potriviți și care au metodele potrivite pentru a crea cele mai bune soluții. Trebuie să căutăm un mediu în care există încredere, autenticitate și cooperare, 3 din credințele de bază ale Shaperoom. Fără cele 3 ingrediente, nici un grup nu va atinge armonia necesară pentru a găsi rezultatele căutate.

COMUNITATE CARE TE PROVOACĂ LA REZULTATE MAI BUNE

Amintește-ți de un brainstorming. Este imposibil ca vreunul din prietenii tăi să nu fi cerut măcar o dată în viață ajutorul la o problemă care îl măcina. Probabil că ai fost uimit de creativitatea, de viteza cu care s-au creat idei și de valoarea soluțiilor puse pe masă. A găsi pe cineva care să te asculte la modul real și să mai ofere și soluții potențiale nu e ușor de găsit. Mai ales că trăiește multe dintre dilemele tale. În comunitatea Shaperoom urmărim răspunsuri oferite cu onestitate, păreri spuse cu bună credință, chiar dacă uneori acest lucru nu convine pe moment. Aceasta este puterea dată de un grup de oameni care au o legătură trainică între ei. Shaperoom îți propune, pe langă frecvența constantă a întălnirilor, feed-back și suport, și posibilitatea de a-ți stabili intenții clare, urmate de acțiuni concrete. Prin aceasta, valoarea grupului crește exponențial.

GRUP DE FEED-BACK

Fie că ești proprietarul unei afaceri mici, a uneia scale-up sau pur și simplu vrei să începi o afacere, două sentimente neplăcute rămân permanente în interiorul tău: sentimentul de singurătate și cel de a fi copleșit. Pentru că a începe o afacere sau a susține o afacere de unul singur nu e ușor deloc. Shaperoom este unealta perfectă să treci de la nivelul ca afacerea să te controleze la a controla tu afacerea. Grupul de feed-back este format din echipe mici pentru ca fiecare să aibă posibilitatea să își expună situațiile, iar ceilalți colegi din grup să împărtășească ideile lor cu tine. Așa cum tu aduci în prim plan situațiile tale, la fel vor face și ceilalti membrii, rolurile schimbându-se constant. La fiecare întalnire, toți membrii grupului vor putea expune probleme arzătoare din afacerea personală. Este despre feed-back care duce la decizii pe care le iei pentru afacere ta, alegeri pentru a progresa.

FONDATORI CU ACELEAȘI PREOCUPĂRI

Întâlniri cu o anumită frecvență, pentru a împărtăși situații din afacerile personale. Shaperoom este despre feed-back, suport, brainstorming, totul construit pe reguli clare, orientate spre obținerea de rezultate pentru cei din grup. Întâlnirile sunt organizate de un facilitator profesionist și cu experiență în domeniul celor care participă la întâlniri, soluțiile fiind oferite de membrii grupului, nu de facilitator. Scopul acestor întâlniri este de a aduce fondatorii afacerilor mici împreună și de a construi soluții la oricare din problemele cu care se confruntă. Grupul trebuie să fie omogen, dar și complementar.

Antrenorul Shaperoom

Raluca Radu este Fondator MTH Digital si Co-Organizator GPeC. Având o experiență de peste 16 ani în marketing digital și strategie de business online, Raluca se implică activ în creșterea și educarea pieței de business din România în ceea ce privește digitalizarea afacerilor, fiind trainer de marketing online în cadrul DallesGO și consultant in zona de strategie și marketing online pentru business-uri din domenii variate.
In trecut, Raluca s-a ocupat de introducerea pe piață a business-ului OLX.ro și de creșterea acestuia și a condus cu succes echipe și proiecte online in cadrul Naspers, The Group, F64, Acasa.ro, fiind co-fondatorul proiectului How To Web.
Din 2015, Raluca este trainer de digital marketing, abordând atât cursuri cu tematici generale pentru începători, cât și cursuri specializate pe topicuri precum Google Ads, Facebook Ads, Google Analytics, promovare pe Instagram, content marketing și SEO.

HOT SEAT

Fiecare participant are dreptul la HOT SEAT. Timp de 30 de minute ceri ca toți ceilalți membri ai grupului să facă brainstorming și să construiască soluții la situațiile tale.

Este bine ca fiecare membru din grup să se gândească foarte bine cum își organizează situațiile spre a fi rezolvate de grup, pentru a scoate maxim din timpul personal alocat atât timp cât e în HOT SEAT.

La fiecare întâlnire viitoare, participanții împărtășesc experiențele dintre cele două întâlniri. Cu cât crește chimia în grup, cu atât experiențele împărtășite vor crea bogăția grupului.

ATENȚIE: în procesul de feed-back, este important ca părerile să fie primite cu detașare. NU este obligatoriu ca ideile care vin către cel din HOT SEAT să fie implimentate pe loc în afacerea personală, nici să fie neapărat contrazise, din nou, pe loc. Ideile sunt făcute să fie expuse, și apoi procesate de către cel din HOT SEAT.

 

weeks
-2
-8
days
0
-4
hours
0
-1
minutes
0
-7
seconds
-1
-7

Ce spun alții despre Shaperoom

STRUCTURA MASTERMIND - 12 luni

24H Experiences

4 întâlniri din cele 12 se desfășoară pe parcursul a 36 de ore.

12 Meetings

Fiecare întâlnire de grup de brainstorming durează aproximativ 3 ore. Ele se desfășoară la un interval de 4 săptămâni. În cele 12 întâlniri sunt incluse și întâlnirile 24H Experiences.

DE CE AȘ PARTICIPA

Ești frustrat pentru că îți pleacă oamenii cheie

Te simți prea singur și vrei alte perspective

Îți dorești validări la propria strategie de afaceri

Cauți o comunitate în care inveți accelerat

Vrei să iei decizii mai bune și mai rapide

Îți dorești să te ții de un plan de acțiune care să îți dezvolte afacerea

Ești într-o perioadă în care afacerea ta crește accelerat

Vrei să afli cum să îți crești echipa dar nu ai încă cash-flow-ul necesar

Te interesează cum să negociezi cu furnizorii

Vrei rezolvări pe loc la probleme presante

Înțelegi puterea mai multor minți cu aceleași preocupări

Vrei să te delegi inteligent procedurile operaționale

INVITATII SPECIALI Shaperoom

weeks
-2
-8
days
0
-4
hours
0
-1
minutes
0
-7
seconds
-1
-8